Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

LOGOTERAPIJA, SMISEL IN POSLANSTVO ZDRAVNIKA

Kotizacije

Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici in pogostitev med odmorom. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: 09122016.

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije.​ 

DOMUS MEDICA - JULIJA

Kreditne točke: 4,00

Število udeležencev je omejeno na: 30

Datum
17.03.2017
ura
9.00 - 13.30

Kontakt:

 ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

 MOJCA VREČAR

 DUNAJSKA CESTA 162

 01 30 72 191

 mojca.vrecar@zzs-mcs.si

Vsebina

Z občutkom  bivanjske praznine pri pacientih se pogosto soočate tudi zdravniki. Na delavničnem seminarju se boste seznanili z načini, kako odgovoriti in osmišljati eksistencialno stisko pacientov, s katerimi delate. Del delavničnega seminarja bo namenjen tudi Vašemu opolnomočenju, razmisleku o dilemah, s katerimi se srečujete pri svojem zdravniškem delu ter iskanju odgovorov, kako se soočati z notranjimi in zunanjimi stiskami, ki jih s seboj prinaša zdravniški poklic.

Delo zdravnika je več kot poklic, je poslanstvo, ki terja celega človeka. Zdravnik mora biti pri svojem delu ne le profesionalen, strokoven, razviti mora tudi svoje človeške kvalitete in kompetence. Za proces zdravljenja je (med drugim) ključen odnos, ki se vzpostavi med zdravnikom in pacientom, torej dober stik, odprta komunikacija, zaupanje, iskrenost. Narava zdravniškega dela zahteva, da vstopa tudi zdravnik v proces zdravljena kot oseba, kot posameznik z vsemi resničnostmi svojega življenja. To dejstvo dela zdravnike "ranljive" in v njih odpira številna eksistencialna vprašanja.

Razmišljanja o smislu zdravniškega dela, o človeškem trpljenju, s katerimi se zdravniki dnevno srečujete, o zdravnikovi vesti in o eksistencialnih vprašanjih, ki jih v vas odpira vaše delo, bomo oprli na  spoznanja logoterapije, ki jo je utemeljil dunajski zdravnik psihiater Viktor Frankl (1905–1997). Frankl je med preživljanjem grozot nacističnih koncentracijskih taborišč II. svetovne vojne razvil edinstven pristop k psihoterapiji, poznan pod imenom logoterapija, ki temelji na prepričanju, da je človekova prvenstvena motivacijska sila njegovo iskanje smisla oz. "volja do smisla", kot jo je poimenoval Frankl

Program

Modul 1.: O logoterapiji in smislu trpljenja

  • Viktor Frankl in osnovna načela logoterapije.
  • Razmišljanje o smislu, odkrivanje smisla sredi vsakdanjosti, eksistencialna praznina.
  • O smislu trpljenja in soočanje s težkimi življenjskimi situacijami.
  • O smislu in smiselnosti zdravnikovega dela.

Modul 2.: Zdravniško delo in lastni smisel

  • Pomen in smisel kakovostne komunikacije med zdravnikom in pacientom.
  • Zdravnikova vest.
  • Soočanje zdravnikov s težavnejšimi vidiki njihovega dela, s človeškimi napakami, s stresom, izgorelostjo in drugimi stiskami ter pomoč logoterapije pri tem.
  • Evalvacija programa.