Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

NUJNA STANJA V ZOBOZDRAVSTVENI AMBULANTI

Kotizacije

75,00 €

Polna kotizacija

50,00 €

Člani

30,00 €

Upokojenci

30,00 €

Pripravniki

30,00 €

Študenti

Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici in pogostitev med odmorom. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: SI00 16052020.

DOMUS MEDICA - MODRA DVORANA, DUNAJSKA CESTA 162, LJUBLJANA, 1000 LJUBLJANA , v prostoru: Modra dvorana

Kreditne točke: 7,50

Tip vsebine: STROKOVNA

Področja: Vsa področja

Število udeležencev je omejeno na: 260

Datum
16.05.2020
ura
8:30 - 17:30

Kontakt:

 ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

 ANDREJA STEPIŠNIK

 DUNAJSKA CESTA 162

 01 30 72 153

 andreja.stepisnik@zzs-mcs.si

Vsebina

Pri svojem vsakodnevnem, zahtevnem delu zobozdravniki obravnavamo paciente, ki zaradi sistemskih bolezni in stanj zahtevajo posebno skrbno zdravljenje in specifično obravnavo.

Nekateri od njih so rizični zaradi svojega splošnega zdravstvenega stanja, drugi pa potencialno »kužni« in zato nevarni za zobozdravniški tim in druge paciente.

Zato je za varno in kakovostno zobozdravniško zdravljenje pomembno obnoviti znanja in veščine, ki zobozdravniku olajšajo prepoznavo takšnih stanj in bolezni.
Prepoznava sistemskih in lokalnih dejavnikov tveganja in njihova pravilna ocena poveča možnosti preprečevanja ali reševanja neželenih zapletov.
Seminar o nujnih medicinskih stanjih v zobozdravniški ordinaciji je namenjen posodobitvi znanj in veščin o nujnih stanjih, kot tudi seznanitvi zobozdravnika s sodobnimi smernicami,ki jih mora poznati pri delu s takimi pacienti.

V predavanjih bodo ugledni strokovnjaki sistematično predstavili vedno aktualne teme, kot so uporaba antibiotikov v stomatologiji, obravnava rizičnega (kužnega) pacienta, lokalna anestezija in anafilaktična reakcija, antikoagulacijsko zdravljenje in posegi v stomatologiji, nujna stanja povezana s kardiovaskularnim sistemom ter zdravila in oprema za uporabo pri nujnih stanjih.
V predavanjih bo poudarek na predstavitvi konkretnih primerov iz prakse, zato bo seminar dobra priložnost za razrešitev dilem, kako ukrepati ob neželenih zapletih.

Drage kolegice in kolegi, vabimo vas, da si rezervirate čas. Veseli bomo vaše udeležbe in aktivnega sodelovanja..