Aktualno

Zakon o zdravniški službi vpliva na zdravstveno oskrbo vseh

Preberi več

Foto Uroš Hočevar

Zdravniške organizacije nasprotujemo slabši dostopnosti zdravstvenih storitev in manjši kakovosti zdravstvene dejavnosti v prihodnosti.

Preberi več ...

392 bilten Podelitev specialističnih - foto platise-7157

Zdravniška zbornica Slovenije je v torek, 14. junija 2016, organizirala svečano podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu.

Preberi več ...

Literarni večer N. Žilevski

V ponedeljek, 13. junija 2016, je v Klubu Domus Medica potekal literarni večer in predstavitev knjige Vonji življenja, avtorice Nataša Žilevski, dr. med.

Preberi več ...

Razstava_Mojca Sekulič FO_Calm Devoting copy

V juniju je galerija Domus Medica zasijala v novi preobleki umetniških del slikarke Mojce Sekulič Fo. Razstava nosi naslov »Biologija in arhitektura«, slike so narejene v akrilni in mešani tehniki.

Preberi več ...

391 bilten knjiga Vloga kompetenc pri zdravnikih družinske medicine (2) copy

V okviru Založbe FDV je pred nedavnim izšla znanstvena monografija Vloga kompetenc pri zdravnikih družinske medicine, avtorja asist. Blaža Vrhnjaka, dr. med. V njej avtor obravnava kompleksno vlogo..

Preberi več ...

Literarni večer_Matjaž Lunaček

Minuli četrtek, 19. maja 2016, je v Domus Medica potekal literarni večer, na katerem je beseda tekla o zbirki kratkih zgodb Beatus ille qui … prim. Matjaža Lunačka, dr. med.

Preberi več ...

Predstavitev knige Eros in Psihe2

Minuli četrtek, 5. maja 2016, je v Klubu Domus Medica potekal literarni večer, na katerem je beseda tekla o knjigi z naslovom Eros in Psihe profesorja dr. Marjan Kordaša, dr. med.

Preberi več ...

predaja_koordinacije_ZZS

SZD in njegov Glavni strokovni svet izražata v okviru javne razprave in v skrbi za zdravje slovenske družbe, odločno podporo usmeritvam in ukrepom Ministrstva za zdravje v zvezi z novo dopolnitvijo Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov.

Preberi več ...

koncert_obalnege_komornega_orkestra-marec2016

V sredo 23. marca 2016 je pod taktirko dirigenta Patrika Grebla v preddverju Domus Medica potekal koncert Obalnega komornega orkestra.

Preberi več ...

Obisk delegacije Hrvaške zdravniške zbornice

Na Zdravniški zbornici Slovenije je bila v torek, 15. marca 2016, na obisku delegacija Hrvaške zdravniške zbornice.

Preberi več ...

2016-03_razstava_v_Domus_Medica_Alenka_Slavinec

V galeriji Domus Medica odprli razstavo fotografij mednarodno priznane fotografinje Alenke Slavinec.

Preberi več ...

Koncert posvečen Tomažu Lorenzu

Na Zdravniški zbornici Slovenije je 29. februarja potekal koncert, posvečen spominu na nedavno preminulega slovenskega glasbenika in pedagoga Tomaža Lorenza...

Preberi več ...

dogodki-6

Ob deseti obletnici ustanovitve Medicinske fakultete Univerze v Mariboru sta se urednika Iztok Takač in Ksenija Geršak odločila za pripravo sodobnega učbenika ginekologije in perinatologije,...

Preberi več ...

Podelitev-licencnih-listin

Zdravniška zbornica Slovenije je v četrtek, 19. novembra 2015, organizirala svečano podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu.

Preberi več ...

Bozicno-novoletni-koncert-Camerata-medica

V decembru je v veliki dvoran Domus Medica potekal sedaj že tradicionalni božično-novoletni koncert, koncertna slovesnost pa je bila tudi okvir za podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije. Podelil jih je predsednik zbornice prim. Andrej Možina.

Preberi več ...

stalisce_SZD_do_zdravilstva

Optimalna prehranska skrb ali podpora za vse (Optimal Nutritional Care for All, ONCA) v Evropi 2020.

Preberi več ...

DM2

V torek, 19. januarja 2016, so vse štiri zdravniške organizacije v Domus Medica organizirale posvet o vlogi stroke v zdravstveni politiki.

Preberi več ...

337 bilten-razstava

V galeriji Domus Medica odprli razstavo znanega slovenskega slikarja Gorana J. Horvata pod naslovom Pokončni likovni sejalec.

Preberi več ...

IMG_001.2

V sredo, 6. maja 2015, je prof. Pavle Kornhauser z zanimivim predavanjem o ruskem skladatelju Modestu Musorgskemu navdušil številne prisotne.

Preberi več ...

fides-logo

Glavni odbor Fidesa sklenil, da se dne 28. 5.2015 ob 7.00 začne splošna stavka zdravnikov in zobozdravnikov

Preberi več ...

_MST0384[1]

Evropska Domus Medica je svoja vrata odprla 10. aprila 2015 in bo postala hiša vseh evropskih zdravnikov.

Preberi več ...

fides-logo

Če se bo neaktivnost odločevalcev nadaljevala, bo sledila opozorilna stavka zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberi več ...

Slovensko_zdravstvo_na_razpotju1

Konec februarja 2015 je Zdravniška zbornica Slovenije organizirala javno konferenco z naslovom: Slovensko zdravstvo na razpotju?, ki se ga je udeležilo več kot 50 predstavnikov civilne družbe.

Preberi več ...

Radko Komadina, dr.med.

Ljubljana, 15. januar 2015 - Sekcija za paliativno medicino SZD je 12.1.2015 na tiskovni konferenci predstavila stališče SZD.

Preberi več ...

Bela-napotnica-celotna

Mediji Zdravniško zbornico sprašujejo kako je z uporabo in rabo bele napotnice ...

Preberi več ...

sum_evtanazije

V Lljubljani, 8.januarja 2015 - Zdravniška zbornica Slovenije primer spremlja in čaka na prve ugotovitve nadzora v UKC Ljubljana.

Preberi več ...

Novica 1

Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo sta 18. septembra 2014 organizirala okroglo mizo na temo Oglaševanje zdravstvenih storitev.

Preberi več ...

castni_clani_szd

Na svečani prireditvi 9. oktobra 2014 v Kranjski Gori ob 151. redni letni skupščini Slovenskega zdravniškega društva, so izvolili častne člane, Ministrica za zdravje ga. Milojka Kolar pa je čestitala novo izvoljenim primarijem.

Preberi več ...

151-skupscina-SZD

151. redna letna skupščina Slovenskega zdravniškega društva (SZD) se je tokrat odvijala 9. Oktobra v Kranjski Gori. Osrednji strokovni in stanovski dogodek je bil namenjen povezovanju različnih vej medicinske in zobozdravstvene stroke.

Preberi več ...

Bela_napotnica-mozne_napotitve

S prvim januarjem 2015 vstopa v veljavo bela napotnica, ki pomeni razbremenitev osebnega zdravnika in, kar je morda še bolj pomembno, bela napotnica bo prispevala k prihranku časa in poti bolniku.

Preberi več ...

Slovenski javnosti želimo sporočiti, da so včerajšnje izjave direktorja ZZZS Sama Fakina glede skrajševanja čakalnih dob za ambulantne preglede in operacije strokovno neutemeljene in nevarne za bolnike.

Preberi več ...

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika