(pre)vzgoja samo-zavedanja: delavnica za krepitev osebnostne moči

0,00 €

Kotizacija

Za udeležence, ki niso člani Zdravniške zbornice Slovenija je kotizacija 45€ (z DDV).

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: 26092019.

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije (tudi člani ZZS).​​​

DOMUS MEDICA, DUNAJSKA CESTA 162

Kreditne točke: 3

Tip vsebine: ETIKA, KOMUNIKACIJA, VARNOST

Področja: Vsa področja

Število udeležencev je omejeno na: 20

datum
26.9.2019
ura
16:30 - 19:30

Delavnica bo spodbudila udeležence, da se zavejo svoje osebne moči ter odkrijejo/ubesedijo lastna pričakovanja v zvezi z iskanjem ravnotežja med zasebnim, družabnim in profesionalnim.

Vsebina

Udeleženci bodo izvedeli, kako je mogoče po vsaki krizi (z)rasti - se okrepiti, pridobiti znanje, napredovati, se izuriti, pogledati na situacijo iz drugih/novih perspektiv; opredeliti problem, ga temeljito analizirati in se odločiti o rešitvi. Poleg pomena pozitivne samopodobe in spretnosti za reševanje problemov se bomo dotaknili pomena samoregulacije in prilagodljivosti, razumevanja pomena in namena in pozitivne naravnanosti ter sprejetosti s strani drugih.

Med temeljnimi vsebinami pozitivne psihologije bo delo v skupini osvetlilo koncept sreče - pozitivnih čustev, sodelovanja, predanosti, angažiranja, navezanosti in povezanosti odnosov, pomenov, smisla, namenov in dosežkov. Predstavljene vaje bodo v pomoč pri dolgoročnem vzdrževanju samozavedanja brez prevlade vzorcev, ki ljudi spravljajo v stisko. Za to je potrebno spoznavanje lastnih moči in vrednot, oblikovanje vizij in življenjskih motivov, sprejemanje in načrtovanje realnih odločitev, prepoznavanje potencialnih ovir ter razmišljanje o uspehu in neuspehu. Posebna pozornost bo namenjena vlogi čustev v medosebnih odnosih.

Z delavnico se bodo udeleženci zavedeli strategij oblikovanja in doseganja ciljev ter spoprijemanja s stresom, njihove konstruktivnosti in funkcionalnosti, da bodo spoznali nove možnosti ter ubesedili lastne izkušnje.


Programski odbor

Predavateljca: 
-  ​​prof. dr. Polona Selič, univ. dipl. psih.

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika