Delavnica učinkovite vadbe

Kako enostavno pridobiti in ohraniti telesno zmogljivost in prožnost

0,00 €

Kotizacija

Za udeležence, ki niso člani Zdravniške zbornice Slovenija je kotizacija 45€ (z DDV).

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: SI00 25092020.

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije (tudi člani ZZS).

DOMUS MEDICA, DUNAJSKA CESTA 162

Kreditne točke: 2

Tip vsebine: STROKOVNA

Področja: Vsa področja

Število udeležencev je omejeno na: 23

datum
25.9.2020
ura
09:00-15:00

Na delavnici se bodo udeleženci naučili enostavnih veščin in tehnik za prepoznavo neustreznih gibalnih vzorcev, ter tehnik preproste vadbe in usmerjenega dihanja, ki so ključne za ohranjanje zdravega gibanja in obvladovanja telesa.

Vsebina

Zgodba evolucije našega preživetja in razvoja je pogojena z gibanjem. Naša telesa niso prilagojena na sodoben življenjski slog s pomanjkanjem telesne aktivnosti.  Poklic zdravnika in zobozdravnika pogosto zahteva izpostavljenost različnim obremenitvam in prisilnim držam, ki jih telesno nepripravljeni težko obvladujemo in lahko vodijo v težave na nivoju mišičnoskeletnega sistema in različne bolečinske sindrome.

  • Kratka, enostavna in učinkovita telesna vadba
  • Usmerjeno dihanje kot orodje dodatne moči in telesne zmogljivosti
  • Najnovejši koncepti fascijalne vadbe po konceptu Fascial Fitness (fascijalno raztezanje, elastičnost, fascijalna sprostitev, zaznavanje)
  • Uporaba preprostih pripomočkov (žogic in valjev) za takojšnje zmanjšanje napetosti v predelu hrbtenice

Udeleženci potrebujejo športna oblačila in blazino za izvajanje vadbe.

Programski odbor

Izvajalki:

dr. Maja Frangež, dr.med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, Fascial Fitness Trainer

Maja Marija Potočnik, dipl. fiziot., respiratorni terapevt, Fascial Fitness Trainer

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika