Izgorelost in profesionalizem v medicini

0,00 €

Kotizacija

Za udeležence, ki niso člani Zdravniške zbornice Slovenija je kotizacija 45€ (z DDV).

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: 18102017.

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije (tudi člani ZZS).​

DOMUS MEDICA - ANA

Kreditne točke: 3

Tip vsebine: ETIKA, KOMUNIKACIJA, VARNOST

Število udeležencev je omejeno na: 20

datum
18.10.2017
ura
16.30 - 19.45
Veliko medicinskih fakultet po svetu eksplicitno uči profesionalizem. Medicinski profesionalizem je set vrednot, obnašanja in odnosov, ki poudarja zaupanje javnosti v zdravnike. 

Vsebina

Medicina je poklic, pri katerem so zdravnikovo znanje, klinične veščine in presoja v službi zaščite in ponovnega vzpostavljanja dobrega počutja ljudi. Dobro počutje pa težko vzpostavlja zdravnik, ki je izgorel. Objave raziskav iz tujine kažejo na več kot 50 % izgorelost zdravnikov. Na delavnici se bomo pogovarjali o odkrivanju in preprečevanju izgorelosti ter metodah učenja profesionalizma v medicini.


Programski odbor

Zavod Medicinski Trenerji; prof. dr. Živa Novak Antolič, dr. med., Aleks Šuštar, dr. med.

prof. dr. Živa Novak Antolič, dr. med. 

Specialistka ginekologije in porodništva. 40 let zaposlena na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana, 15 let predstojnica KO za perinatologijo. 35 let zaposlena na MF UL, pionirka učiteljskega tutorstva na MF UL. Na mlajše prenaša energijo, entuziazem in ljubezen do poklica. 2004-2009 predsednica SCTA EBCOG. Od leta 2008 izvajalka TTT delavnic v UKC Ljubljana in po Evropi v okviru EBCOG (do sedaj preko 80 izvedb). Vodja delavnic v okviru projekta KUL Univerze v Ljubljani. Sourednica in avtorica monografije “When training becomes fun for trainer and trainee” s podnaslovom “Medical education in obstetrics and gynaecology: un update”; področna urednica in avtorica v tematski številki o medicinski edukaciji v reviji Zdravstveno varstvo.

Aleks Šuštar, dr. med. 

Zdravnik pripravnik v UKC Ljubljana, certificiran IFMSA trener z opravljenim začetnim (TNT - Training New Trainers) in nadaljevalnimi tečaji (TET - Training Experienced Trainers on Leadership; TMET - Training Medical Education Trainers; TOT - Training Old Trainers). Večletni član izvršnega odbora DŠMS in ZŠMS, dveletni predsednik DŠMS in trener v okviru nacionalnega programa Za zdravje mladih. Trenutno član nadzornega odbora DŠMS, ZŠMS in EMSA (European Medical Students' Association). Dobitnik Rektorjeve nagrade UL za obštudijsko dejavnost. Izvedenih več kot 100 delavnic doma in v tujini.

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika