Popolna dezinfekcija ustne votline

Odpadlo

50,00 €

Kotizacija

Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici in pogostitev med odmorom. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: SI12 9100004970104. 

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije. 

DOMUS MEDICA - KLUB DOMUS MEDICA

Kreditne točke: 2

Tip vsebine: STROKOVNA

Področja: Vsa področja

Število udeležencev je omejeno na: 12

datum
15.11.2019
ura
16.30 - 18.30

Vsebina

Parodontitis je vnetno obolenje, ki prizadene obzobna tkiva. Dejavniki, ki imajo glavno vlogo pri nastanku so: občutljivost posameznika, prisotnost patogenih mikroorganizmov in zunanji dejavniki. Propad obzobnih tkiv pri parodontalno občutljivih osebah nastane, ko se poruši ravnotežje med mikrobiološkim bremenom in obrambnim odgovorom (lokalni in sistemski) v prid prvega.

Zdravljenje parodontitisa je vzročno in temelji na zmanjšanju števila parodontalno patogenih mikroorganizmov. Vendar ti niso prisotni samo v parodontalnih žepih, temveč tudi na drugih sluzničnih površinah v ustih (jezik, bukalna sluznica, žrelnici…). Dokazano je , da mikroorganizmi z nezdravljenih površin parodontalnih žepov in drugih površin ustne sluznice, lahko povzročijo reinfekcijo parodontalnih žepov, ki so bili zdravljeni. Da se izognemo translokaciji mikroorganizmov so leta 1995 Quirynen in sodelavci vpeljali metodo popolne dezinfekcije ustne votline, kjer se opravi luščenje in glajenje v 24 urah z uporabo klorheksidina sub- in supra- gimgivalno. Namen delavnice je predstaviti nekaj različic zdravljenja parodontitisa.

Programski odbor

Izvajalec: Urban Matoh, dr. dent. med, spec. parodontologije

 

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika