Reševanje problemov v endodontiji

50,00 €

Kotizacija

Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici in pogostitev med odmorom. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: SI12 9100004965500.

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije. 

DOMUS MEDICA - JULIJA

Kreditne točke: 5

Tip vsebine: STROKOVNA

Področja: Dentalna medicina, Ni določeno

Število udeležencev je omejeno na: 40

datum
15.11.2019
ura
14.30 - 16.30

Vsebina

Delavnica Reševanje problemov v endodontiji 

je zasnovana na priljubljeni zdravniški  televizijski nanizanki  dr. House, kjer glavni lik - ekscentrični in družbeno slabše prilagojeni zdravnik dr. House - skupaj z ekipo mlajših vrhunskih zdravnikov specialistov rešuje življenja z razvozlavanjem najtežjih oz. najbolj nenavadnih zdravniških ugank. 

Namen delavnice je na zabaven način ponoviti oz. izboljšati algoritem postavljanja diagnoze pri kliničnih primerih s področja zobnih bolezni in endodontije. 

Delavnica je namenjena vsem zobozdravnikom, predvsem pa tistim, ki imajo radi endodontijo in izzive v svojih zobozdravniških ambulantah.

Cilji delavnice so olajšati postavitev pravilne diagnoze in pomagati pri načrtovanju primernega zdravljenja, predvsem pa olajšati odločitev, kdaj je primer bolje prepustiti specialistu. Poudarki bodo predvsem na zbiranju kliničnih diagnostičnih podatkov in odčitavanju RTG in CBCT posnetkov, pa tudi na izbiri ustrezne stopnje nujnosti na napotnici  ter na  pravilni pripravi zoba in pacienta na dolgo čakalno vrsto pri specialistu. 

Zobozdravniki so vabljeni k interaktivnemu sodelovanju s svojim primeri iz prakse. S seboj naj prinesejo čim več diagnostičnih podatkov  o primerih s pripadajočo slikovno diagnostiko ter veliko dobre volje. 

Veliko bo priložnosti za zgrešene diagnoze, za samorefleksijo, za zmagoslavje. Zabavno bo, poučno pa seveda tudi!

 

Programski odbor

Izvajalka:

asist. dr. Maja Grošelj, dr. dent. med. 

specialistka za zobne bolezni in endodontijo

Katedra za zobne bolezni in normalno morfologijo zobnega organa

Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani

maja.groselj@mf.uni-lj.si

 

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika