Tečaj izbranih poglavij iz nujne medicinske pomoči za ekipe v zobozdravstvu

147,00 €

Kotizacija

Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici in pogostitev med odmorom. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: 31032018.

Če se dogodka ne udeležite in tega Zbornici ne sporočite vsaj 3 dni pred dogodkom, ste dolžni plačati 30% kotizacije.

DOMUS MEDICA, DUNAJSKA CESTA 162

Kreditne točke: 7

Tip vsebine: STROKOVNA

Število udeležencev je omejeno na: 23

datum
7.4.2018
ura
8:00 - 15:30

 

Namen tečaja je, da osveži in obogati znanje in veščine s področja temeljnih postopkov oživljanja in defibrilacije, ter prepoznavanja in pravilnega ukrepanja ob nekaterih nujnih stanjih (tujki v zgornjih dihalih, akutni koronarni sindrom, akutna možganska kap, motnje zavesti, anafilaktična reakcija).

Vsebina

Namen tečaja je, da osveži in obogati  znanje in veščine s področja temeljnih postopkov oživljanja in defibrilacije,  ter prepoznavanja in pravilnega ukrepanja ob nekaterih nujnih stanjih. 

TEČAJ OBSEGA

 

 • predstavitev vzrokov za nenaden zastoj življenjskih funkcij
 • prepoznavo zastoja življenjskih funkcij
 • pravilno ukrepanje ob zastoju življenjskih funkcij (temeljni postopki oživljanja in uporaba avtomatskega defibrilatorja)
 • uporabo pripomočkov pri oživljanju
 • skrb za varnost in uporabo zaščitnih sredstev  pri oživljanju
 • shemo aktivacije službe nujne medicinske pomoči
 • predlog seznama opreme, ki se uporablja za nujna stanja
 • reševanje zapletov, ki se pojavljajo med oživljanjem
 • prepoznavanje in ukrepanje ob tujkih v zgornjih dihalih, akutnem koronarnem sindromu in akutni možganski kapi
 • prepoznavanje, najpogostejši vzroki in ukrepanje ob nenadnih motnjah zavesti
 • prepoznavanje in ukrepanje ob anafilaktičnih  reakcijah

 

Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela, ki  sta prilagojena  posebnostim  obravnave nujnih stanj v  zobni  ambulanti. 

Pred začetkom vaj dobijo udeleženci vprašanja, na  katera lahko poskušajo odgovoriti sami doma in s tem preizkusijo svoje znanje ter literaturo (Zbornik srečanja Nujna medicinska stanja v zobozdravstveni ambulanti) , iz katere se lahko pripravijo na tečaj.

 

Teoretični del  tečaja poteka v obliki predavanj. Praktični del  je sestavljen iz vaj na modelih in rokovanja z opremo. Simulacija primerov  je pripravljena tako, da predstavimo primer pacienta v zobni ambulanti, zobozdravnik in njegova medicinska sestra pa morata pravilno ukrepati.  Ostali  opazujejo dogajanje, na koncu sledi analiza ter ocena pravilnosti ukrepanja.

 

Programski odbor

Tečaj vodi mag. Mitja Mohor, dr. med., spec. splošne in urgentne medicine, ambulanta NMP ZD Kranj s sodelavci.                                    

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika