Kajenje ne!

0,00

Kotizacija

ZOOM

Kreditne točke: 1,50

Tip vsebine: STROKOVNA

Področja: Vsa področja

Število udeležencev je omejeno na: 45

Datum
25.05.2023
ura
17.00-18.30

Kontakt:

 ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

 ANDREJA STEPIŠNIK

 DUNAJSKA CESTA 162

 mic@zzs-mcs.si

Vsebina

Prijave niso več mogoče.

Dogodek je namenjen predstavitvi različnih novih tobačnih in nikotinskih izdelkov (elektronske cigarete, ogrevani tobačni izdelki, nikotinske vrečke) ter tobaka za oralno uporabo (snus,fuge), in sicer njihovim značilnostim ter vplivom na zdravje med odraslimi in mladostniki. Prikazani bodo najnovejši dostopni podatki o razširjenosti uporabe med mladostniki in odraslimi. Predstavljene bodo tudi ključne informacije z nacionalnega simpozija ob Svetovnem dnevu brez tobaka, ki bo potekal na isti datum dopoldne.

Program

17:00 - 17:10 Uvodni nagovor
17:10 - 17:45 Elektronske cigarete in drugi novejši tobačni in nikotinski izdelki, Helena Koprivnikar, Nacionalni inštitut za javno zdravje
17:45 - 18:00 Učinki elektronskih cigaret na zdravje pljuč, doc. dr. Mihaela Zidarn, Klinika Golnik
18:00 - 18:15 Pomoč pri opuščanju kajenja v Sloveniji, Karmen Brence, Nacionalni inštitut za javno zdravje
18:15 - 18:30 Diskusija

 

Organizatorja: Zbornica-Zveza in Zdravniška zbornica Slovenije

 

Domus Medica - dom zdravnikov

Domus Medica je dom vseh slovenskih zdravnikov, je stičišče štirih zdravniških organizacij: Zdravniška zbornica Slovenije, Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

Domus Medica je prostor za strokovna izobraževanja in dogodke, je prostor srečevanja in povezovanja in deluje kot stičišče znanja vseh slovenskih zdravnikov.

DomusMedica-velika